GRACE MORRISON – REASONS

De Amerikaanse zangeres en songschrijfster Grace Morrison heeft zich gespecialiseerd in het zingen en schrijven van liedjes in pop-, folk- en countrystijl. Zij begon haar muzikale carrière als backing vocaliste bij rockartiesten als Eddie Money en ‘Badfinger’-rockgitarist Joey Molland, maar ze besloot een paar jaar geleden om als soloartieste naar buiten te treden en eigen nummers te gaan brengen.

In 2015 trad ze voor het eerst in de schijnwerpers met de vier tracks tellende ep “Redemption: Winter” en het live opgenomen album “Live At The Zeiterion Theatre”. Haar eerste studioplaat kwam er in 2017 met de release van het album “I’m The Apple” waar nu een vervolg werd voor klaargestoomd met het twaalf tracks tellende tweede album “Reasons”.

Grace Morrison woont dezer dagen in Cape Cod, Massachusetts en ze trok naar de ‘Brick Hill Studios’ van producer Jon Evans in Orleans om deze plaat op te nemen. Hij werkte vroeger al samen met o.a. Tori Amos, Sarah McLachlan en Ben Folds. Zelf speelt ze op deze liedjes op akoestische gitaar, piano en orgel, terwijl Jon Evans de basgitaar en de elektrische gitaar hanteert en John Baptista ook op elektrische gitaar meespeelt. Matthias Bossi speelt op drums, Kami Lyle op trompet, Dylan McKinstry op banjo en mandoline en Sam Babineau zorgt voor extra backing vocals.

De algemene teneur van het album is er één van complexloze vrolijkheid met voornamelijk zeer melodieuze uptempoliedjes die qua instrumentatie behoorlijk ruim georkestreerd werden. De eerste song op de plaat is “Come On Rae”, gevolgd door de albumtiteltrack en eerste single “Reasons” (zie video).

De met kristalheldere stem gezongen liedjes over liefde en leven zijn doorspekt met allerlei persoonlijke verhalen en belevenissen van Grace Morrison. Dat blijkt vooral in de wat trager gebrachte nummers als “I Am Waiting”, de mooie ballad “Still”, de emotionele liefdesliedjes “To Be Weird”, “Feel Me” en “Throwing Stones” en het hartverscheurende “Hide, Hide Hide” over de liefde van haar ouders en de moederliefde voor haar eigen dochter.

Meer ritmisch en uptempo gaat het er aan toe in “Come On Rae”, “Reasons”, “I’m Calling You”, het zachtjes rockende “Follow Through” en de albumafsluitende countryrocksong “Bottom Of The Barrel”. Dat deze dame over tonnen talent beschikt als zangeres en als songschrijfster kan iedereen zeker concluderen na de beluistering van dit tweede album van Grace Morrison. Er zullen zeker nog meer platen van haar gaan verschijnen in de loop van de volgende jaren. Voor ons niet gelaten, hoor.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video